Bosna i Hercegovina     | 11.03.2020. 10:21 |

Održana sjednica Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. marta (FENA) - Na sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dato je pozitivno mišljenje i predloženo Domu davanje saglasnosti za ratifikaciju Protokola o saradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore, Multilateralne konvencije o provođenju mjera za sprečavanje erozije poreske osnovice i premještanja dobiti koje se odnose na poreske ugovore (MLI).

Na sjednici je dato pozitivno mišljenje i predloženo Domu davanje saglasnosti za ratifikaciju i Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o saradnji na realizaciji Projekta autoputa/brze ceste Sarajevo - Beograd - Sarajevo, te Sporazuma o zajmu i projektu između KfW-a, Frankfurt na Majni (KfW), i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Ministarstvo finansija i trezora BiH (zajmoprimac), i Federacije BiH koju predstavlja Federalno ministarstvo finansija -  Elektroprivreda HZHB d. d. Mostar u iznosu od 15.000.000 eura - Rehabilitacija i modernizacija pumpno-akumulacione hidroelektrane Čapljina.

K znanju su primljeni izvještaji i materijali pristigli Komisiji: Plenarno zasjedanje Evropskog parlamenta u Strazburu - izjave švedske poslanice u Evropskom parlamentu Malin Bjork (grupacija Ujedinjena ljevica) o "brutalnom postupanju hrvatske granične policije", Informacija o osnivanju Grupe prijatelja BiH u Evropskom parlamentu i Informacija o plenarnoj sjednici Evropskog parlamenta, rasprava o temi: "Budućnost Evrope" i usvajanje Rezolucije.

K znanju su primljeni i Izjava predsjednika Evropskog parlamenta o Rezoluciji o konferenciji o budućnosti Evrope, Plenarno zasjedanje Evropskog parlamenta: rasprava o Zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici i Zajedničkoj sigurnosnoj i odbrambenoj politici; Evropski parlament, sastanak Odbora za vanjske poslove, razmjena mišljenja s hrvatskim ministrom vanjskih i evropskih poslova te Rezolucija predsjednika Evropskog parlamenta i čelnika parlamenata zemalja zapadnog Balkana, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana