Kultura     | 10.03.2020. 16:58 |

ZDK - Stipendije dobilo 246 studenata iz Zavidovića i 255 iz Žepča

FENA Saopćenje

SATRAJEVO, 10. marta (FENA) - Ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković, u prisusvu općinskih načelnika i predstavnika Vlade, uručio je rješenja o dodjeli stipendija ovog ministarstva za 246 studenata iz općine Zavidovići te 255 studenata iz općine Žepče, čime je okončana podjela rješenja korisnicima stipendija u svim općinama Zeničko-dobojskog kantona.

 Stipendije ovog ministarstva za studijsku 2019./20. godinu dobio je 2.251 redovni i samofinansirajući student, za što su osigurana sredstva u iznosu od 2 miliona i 479.000 KM. Iznos stipendije je 800 KM za prvu godinu studija, a 1.200 KM za ostale godine studija te prvu i drugu godinu drugog studijskog ciklusa.

 Ministar Čolaković je izrazio zadovoljstvo što je Vlada drugu godinu zaredom uspjela osigurati sredstva za dodjelu stipendija svim studentima koji su ispunjavali uslove i dostavili formalno ispravne aplikacije, najavivši da će ubrzo biti isplaćena i prva od osam rata stipendija.

Podsjetio je da je u završnoj fazi i konkurs za dodjelu stipendija Ministarsva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, za što je izdvojen jedan milion maraka, te da će se i ovdje nastojati da stipendije dobiju svi studenti koji budu ispunjavali uslove i podnesu formalno ispravne prijave, saopćeno je iz Pres službe KS. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Dogovor o poboljšanju odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama ZDK

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana