Bosna i Hercegovina     | 10.03.2020. 17:02 |

Mahmutbegović uputila saučešće članovima i prijateljima porodice Pudarić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. marta (FENA) - U povodu prerane smrti bivšeg potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Svetozara Pudarića, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović svim članovima i prijateljima porodice Pudarić, te njegovim rođacima, prijateljima i partijskim kolegama želi uputiti najiskrenije izraze saučešća.

Napustio nas je dugogodišnji član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, aktivni učesnik, te dobar poznavalac političkih prilika i procedura, borac za jednakopravnost i u nekoliko mandata izabrani predstavnik u zakonodavno tijelo Kantona Sarajevo i naviše zakonodavno tijelo Federacije Bosne i Hercegovine.  Poseban doprinos svojim radom Svetozar Pudarić dao je tokom 1991. i 1992. godine, kao odbornik u Skupštini Grada Sarajeva, a potom član Ratnog predsjedništva glavnog grada.

 Jučer smo u medijima imali priliku vidjeti autentičan snimak iz 1992. godine, napravljen na Ortopedskoj klinici na kojem su prikazani teško ranjeni Sanda i Svetozar kako se, jedno drugom zavjetuju na vječnu ljubav i zajednički život. To je jedan segment koji, na vrlo autentičan način prikazuje život u opkoljenom Sarajevu i napadnutoj državi Bosni i Hercegovini u kojoj se uvijek živjelo zajedno, jedni s drugima, a nikada jedni pored drugih.

To, na koncu, na najbolji način svjedoči ideale koje je živio Svetozar Pudarić.

Na kraju, želimo poručiti gospođi Pudarić, te rođacima i prijateljima, da se iskreno suosjećamo u njihovoj boli, svjedočeći kako iza Svetozarovog života i djela ostaje veliki trag koji ova država treba zauvijek pamtiti, navodi se u saučešću Melike Mahmutbegović. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović: Svojim djelima i angažmanom Sidran je zadužio nas i buduće generacije

Bećirović: Profesor Esad Zgodić dao je neprocjenjiv doprinos nauci

Bećirović: Alispahić ostavio dubok trag u bh. književnosti i pozorišnoj umjetnosti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo