Bosna i Hercegovina     | 10.03.2020. 16:18 |

Zvizdić: Sutra dvije sjednice Predstavničkog doma PSBiH (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 10. marta (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu da će sutra biti održane dvije sjednice tog doma, a prva će biti tematska sjednica o situaciji u pravosuđu. 

Nakon sjednice Kolegija Predstavničkog doma PSBiH u proširenom sastavu, Zvizdić je rekao da na tematskoj sjednici očekuju prisustvo predsjednika i članova VTSV-a, glavne tužiteljice BiH i predsjednika Suda BiH.

- Čut ćemo promišljanja naših zastupnika, kao i uvodna izlaganja i odgovore na eventualne sugestije ili prijedloge predstavnika bh. pravosudnih organa - dodao je Zvizdić.

Najavio je da će nakon toga nastaviti s radom i održati 7. redovnu sjednicu Predstavničkog doma PSBiH na kojoj će biti razmatrani različiti zakoni, odluke i ratifikacije sporazuma.

- Što se tiče narednih zasjedanja, pratit ćemo preporuke ili naredbe entitetskih kriznih štabova o koronavirusu i odlučiti o održavanju narednih sjednica - naveo je Zvizdić.

Istakao je da su na sjednici kolegija informisani o pravilima Svjetske zdravstvene organizacije da se, ako u državi postoji određeni broj dijagnoziranih slučajeva koronavirusa u više od tri grada, poduzimaju posebne mjere kojim će se voditi u odlučivanju o narednim sjednicama.

Zvizdić je naglasio da smatra da Vijeće ministara BiH nije smjelo biti uključeno u sistem blokada koje postoje na nivou BiH, jer je to izvršni organ koji mora kontinurano zasjedati budući da se njegove odluke tiču svih građana BiH.

 

Pogledajte http://fena.ba/video/4120/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1B5Ir57gk7KCQSN33Flxvp9a3hqopckO7?usp=sharing

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zvizdić čestitao Pesah: Želim da vam dani praznika budu ispunjeni srećom i zadovoljstvom

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Zvizdić uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta