Bosna i Hercegovina     | 10.03.2020. 14:16 |

Predsjedavajući Tegeltija s ambasadoricom Republike Slovenije u BiH Bukinac

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. marta (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadoricom Republike Slovenije u BiH Zoricom Bukinac o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu.  

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti privrede, te zajednički ocijenjeno da intenziviranje saradnje u oblastima od obostranog interesa treba i dalje biti u fokusu odnosa BiH i Slovenije. 

Govoreći o evropskom putu, predsjedavajući Tegeltija je izrazio opredijeljenost Vijeća ministara ka nastavku procesa evropskih integracija, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma, te izrazio zahvalnost za činjenicu da Slovenija podržava proširenje EU na zapadni Balkan i smatra ga ključnim za dugoročni mir i stabilnost u regionu. 

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim pitanjima, s posebnim osvrtom na problem migrantske krize i pojavu virusa korona. 

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom upoznao ambasadoricu Bukinac da sve nadležne institucije problemu pristupaju odgovorno, te da relevantne zdravstvene institucije sarađuju međusobno i da se kontinuirano provode sve preventivne mjere, saopćeno je iz VMBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH - Usvojena Godišnja platforma o obavještajno-sigurnosnoj politici

VMBiH - Suradnja s FRONTEX-om, bolja kontrola nezakonitih migracija

U Bruxellesu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i BiH

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!