Bosna i Hercegovina     | 10.03.2020. 13:56 |

Kineski ambasador u BiH uručio hemodijalizni aparat kantonalnoj bolnici Goražde

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 10. marta (FENA) - Ambasador Narodne Republike (NR) Kine u BiH Ji Ping danas je posjetio Bosanskopodrinjski kanton (BPK) Goražde, gdje je nakon susreta sa premijerkom Aidom Obućom i članovima Vlade BPK Goražde obišao Kantonalnu bolnicu Goražde te uručio hemodijalizni aparat vrijedan 30.000 KM za potrebe hemodijaliznog centra čija je uspostava u toku.

- Drago mi je što imam priliku da prvi put dođem u BPK Goražde i oduševljen sam gostoprimstvom premijerke kantona. Kineska ambasada je donirala jedan hemodijalizni aparat Kantonalnoj bolnici i to je u znak prijateljstva kineskog naroda - kazao je ambasador Ji Ping.

Premijerka BPK Goražde Aida Obuća istakla je da je riječ o značajnoj donaciji u pravom trenutku.

- Želim se zahvaliti Ambasadi NR Kine u BiH koja se odazvala našem pozivu da budu dio zajedničke pozitivne priče, a to je izgradnja hemodijaliznog centra u Kantonalnoj bolnici Goražde, te su donirali novi hemodijalizni aparat. Ovo je prva, ali ne i jedina donacija jer ćemo u narednom periodu imati sličnih donacija iz razloga što su mnogi prepoznali važnost ovog projekta - istakla je Obuća.

Naglasila je da je Kantonalna bolnica Goražde krajem prošle sedmice objavila tender za rekonstrukciju, izgradnju i adaptaciju hemodijaliznog centra te je izrazila nadu da će i radovi početi ubrzo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

'Dva zasjedanja' za Kinu i svijet - Kinesko ulaganje u bolju budućnost ulijeva neophodni optimizam

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta