Bosna i Hercegovina     | 09.03.2020. 17:24 |

Prilika za buduće brucoše - 'Budi student fakulteta/akademije UNSA jedan dan'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. marta (FENA) - Fakulteti/akademije Univerziteta u Sarajevu u toku marta i aprila, na jedan dan, otvorit će vrata i svim zainteresiranim omogućiti neposredno upoznavanje s nastavnim osobljem i nastavnim aktivnostima, u okviru manifestacije "Budi student fakulteta/akademije UNSA jedan dan".

Manifestacija "Budi student fakulteta/akademije UNSA jedan dan" pruža jedinstvenu priliku za neposredno upoznavanje s načinima i kriterijima upisa na željeni fakultet/akademiju.

Učesnici će osim obilazaka fakulteta/akademija imati mogućnost prisustvovati i predavanjima, te upoznati se i sa nastavnim osobljem i nastavnim aktivnostima. Jedinstvena prilika budućim brucošima bit će i mogućnost prisustva na oglednim predavanjima.

Neposredni susret budućih studenata s fakultetom/akademijom će biti najbolji način upoznavanja s ljudskim - naučnim i pedagoškim, te materijalnim i tehničkim resursima ustanove i nezamjenjiva pomoć pri značajnoj životnoj odluci, saopćeno je iz Univerziteta u Sarajevu (UNSA). 

UNSA će mladim ljudima krucijalnu pomoć pri odabiru buduće profesije kroz inovirane pristupe informisanja putem interneta, web-stranica, (www.unsa.ba, www.upis.unsa.ba), Facebooka, Instagrama, YouTubea i Vibera o uslovima i kriterijima upisa, konkursnim procedurama na sva tri ciklusa studija, načinima studiranja, školarinama, mogućnostima online upisa te interaktivnim mapama Sarajeva sa svim, za buduće studente, značajnim lokacijama Univerziteta u Sarajevu.

Na navedenim medijima dostupne su informacije o fakultetima/akademijama Univerziteta u Sarajevu kako kroz dvojezični Vodič za studente/brucoše tako i kroz niz dostupnih audio/video materijala te Vodič za upis. Online dostupnost ovih sadržaja predstavlja izuzetnu priliku za sve zainteresirane da na zanimljiv i jednostavan način budu informirani o željenom nastavku obrazovanja.

Centralna manifestacija "Dan otvorenih vrata UNSA" će biti održana u maju 2020. godine u Centru za interdisciplinarne studije. Ovo je ujedno i prilika za druženje uz razgovor s rektorom Univerziteta u Sarajevu, predstavnicima fakulteta/akademija te studentima. 

Bit će upriličeni i posebne aktivnosti, organizacije i realizacije okruglih stolova i akademskih sastanaka, te promocije u srednjim školama u BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Mesihović posjetila Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Mesihović i delegacija Univerziteta u Sarajevu o strateškim i razvojnim programima

Dan otvorenih vrata u kasarni Kosova kod Ustikoline

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'