Kultura     | 09.03.2020. 11:48 |

'Smrt čoveka na Balkanu' na sceni Narodnog pozorišta Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. ožujka (FENA) - Narodno pozorište Kikinda iz Srbije gostovat će u četvrtak, 12. ožujka u Narodnom pozorištu u Mostaru s predstavom "Smrt čoveka na Balkanu", autora i reditelja Miroslava Momčilovića.

 Predstava govori o usamljenom skladatelju koji se ubio pred web kamerom svog računara, a privučeni pucnjem u stan dolaze njegovi susjedi i tu čekaju da stignu hitna pomoć i policija. Sve vrijeme ih snima web kamera, ali oni toga u početku nisu svjesni. Dok čekaju, vrijeme prekraćuju tako što piju, jedu i igraju šah. Evociraju uspomene na njega, sažaljevaju ga, dižu u nebesa njegovu glazbu, iako ne mogu da se sjete njegovog imena.

 Događaji poprimaju drugi ton kada shvate da je kamera na računaru uključena i da ih svo vrijeme snima. Tada se polako otkriva ličnost pokojnika, kao i šira, satirična slika našeg društva, priopćilo je Narodno pozorište u Mostaru.

 U predstavi igraju: Mihailo Laptošević, Miljan Davidović, Mina Stojković, Marina Vodeničar, Nikola Joksimović, Slavoljub Matić, Gordana Rauški, Miljana Marić, Marija Ostojić, Branislav Knežević, Tanja Markov Križan, Branislav Čubrilo - Rus i Jožef Pocik.

 Cijena ulaznice je 10 maraka, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 maraka, priopćeno je.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U petak 'Alfa Beta' u Narodnom pozorištu Mostar

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Mostarski mališani kroz predstavu učili o važnosti zaštite okoliša

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana