Najave     | 08.03.2020. 16:49 |

Javne konsultacije Strategije razvoja Federacije BiH 2021.-2027.

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. ožujka (FENA) - Javne kosultacije u procesu izrade Strategije razvoja Federacije BiH 2021.-2027., koji se vodi po odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, održat će se u ponedjeljak, 9. ožujka u zgradi federalnih institucija u Mostaru u 12 sati.

 Konsultacije organizira Federalni zavod za programiranje razvoja, kao glavni koordinator procesa planiranja ekonomsko-socijalnog razvoja Federacije, u saradnji s predstavnicima vlada Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije.

 "Tijekom ovog javnog skupa prezentirat ćemo sadržaj Strategije razvoja Federacije BiH, kao i proces izrade koji je počeo u rujnu 2019. Na skup smo pozvali predstavnike institucija Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije, kao i pripadajućih općina, zatim predstavnike akademske i poslovne zajednice iz ove regije, predstavnike civilnog društva i medija, a u svrhu učešća šire javnosti u procesu izrade Strategije razvoja", priopćili su organizatori.

 Sudionici su pozvani da tijekom skupa diskutiraju sadržaj radne verzije Strategije, kao i da daju prijedloge za njezino poboljšanje.

 Radna verzija Strategije razvoja rezultat je rada stručne javnosti, predstavnika institucija i akademske zajednice, koji su tijekom 16 radionica (sveukupno oko 400 sudionika) diskutirali socio-ekonomsko stanje u Federaciji i usuglasili ciljeve, prioritete, mjere i aktivnosti, čijom realizacijom će se postići planirani napredak.

 "Strategija razvoja Federacije BiH je integrirani, multisektorski strateški dokument koji definira javne politike i usmjerava ekonomsko-socijalni razvoj Federacije. Proces izrade Strategije razvoja koordinira Federalni zavod, dok se kroz radna tijela i koordinacione mehanizme osigurava sudjelovanje aktera svih razina Bosne i Hercegovine. Organizacija ovih javnih konsultacija je kanal sudjelovanja široke profesionalne i opće javnosti u izradi Strategije razvoja Federacije BiH, čija će realizacija rezultirati boljim životom njenih građana", navodi se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Prosječna neto plata u FBiH u februaru 1.315 KM, bruto plata 2.045 KM

U Federaciji BiH više od 24.000 prometnih nesreća u 2023. godini

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta