Bosna i Hercegovina     | 08.03.2020. 16:35 |

Krizni stožer: U Brčkom nema koronavirusa, pet osoba u samoizolaciji

FENA Saopćenje

BRČKO, 8. ožujka (FENA) - Krizni stožer u zdravstvu Brčko distrikta BiH priopćio je u nedjelju kako na području Distrikta nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom i pritom dodao kako je pod nadzorom Pododjela za javno zdravstvo pet osoba koje su u samoizolaciji i koje nemaju bilo kakve simptome respiratorne infekcije.

 "S današnjim datumom (08.03.2020.) pod zdravstvenim nadzorom Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH - Pododjel za javno zdravstvo, nalazi se pet osoba koje su određeno vrijeme boravile na području Italije u posljednjih petnaest dana. Nije registriran niti jedan slučaj oboljenja od koronavirusa, niti ove osobe imaju bilo kakve simptome respiratorne infekcije, ali su i dalje pod nadzorom (kućna izolacija)", navodi se u priopćenju.

 Stožer ističe da su putnici koji dolaze iz područja NR Kine, Južne Koreje, Singapura, Japana, Irana i Italije, dužni se odmah po povratku iz navedenih zemalja javiti na broj telefona 049/215-556 Pododjeljenju za javno zdravstvo, a ukoliko to ne učine ili daju neistinite podatke bit će sankcionirani.

 "I dalje je na snazi zabrana organiziranja ekskurzija čija je destinacija neka od gore spomenutih zemalja. Isto tako je potrebno primjenjivati pojačane opće mjere higijene koje su prethodnih dana priopćavanje te generalne preporuke za smanjenje rizika od akutnih respiratornih i drugih infekcija (gripe)", navode iz Kriznog stožera Distirkta.

 Također podsjećaju na odluku Stožera odonesenu 7. ožujka koja nalaže otkazivanje posjeta domovima za smještaj i njegu starijih osoba, a pružateljima usluga javnog prijevoza pojačanu dezinfekciju sredstava javnog prijevoza (autobusi, taxi automobili) uobičajenom kemijskim sredstvima za dezinfekciju koja služe za tu svrhu u domaćinstvu.

 "Još jednom podsjećamo da, ukoliko osoba ima povišenu temperaturu, kašlje ili otežano diše, medicinsku pomoć, odnosno savjet potrebno je u prvom koraku potražiti telefonskim putem na broj 049/232-151 (ne dolaziti u JZU)", navodi u priopćenju Krizni stožer u zdravstvu Brčko distrikta BiH.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo