Sport     | 07.03.2020. 15:12 |

Brkić: Pokazali smo da protiv favorita možemo računati na pobjedu u dublu

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 7. marta (FENA) - Trijumfom u dublu protiv favoriziranih Ravena Klaasena i Ruana Roelofsea, kojim je selekcija Bosne i Hercegovine povela protiv Južnoafričke Republike (JAR) s 2:1 u play-offu Prve svjetske grupe Davis Cupa, Mirza Bašić i Tomislav Brkić pokazali su da u pravili bh. tim može računati na poene u dublovima, istakao je nakon meča na pres-konferenciji Tomislav Brkić.

- Mislim da smo pokazali, u ovim prethodnim godinama, da protiv dobrih reprezentacija, protiv favorita, jako dobrih igrača...stvarno smo donosili bitne, ključne poene. Tako da i u budućnosti, nebitno da li igrali ja i Mirza ili Damir (Džumhur) ili Nerman (Fatić), stvarno uvijek možemo kombinirati dubl da, nekako, drugi dan uđemo s nekom prednošću - kazao je Brkić, koji je priznao da je na početku meča bio malo nervozan.

- Bitno je bilo da zadržimo svoj servis. Tako smo se dogovorili, da se što više fokusiramo na servis. Taj jedan gejm je bio, mislim da smo na 5:5 imali tri brejk-lopte, i mogli smo ranije završiti prvi set. Ali, stvarno smo odlično odigrali u taj-breku, a pogotovo u drugom setu. Mislim da smo se, nakon što smo dobili prvi set, malo više opustili i imali smo sve u svojim rukama - kazao je Brkić.

Bašić je podsjetio kako bh. tim ima četiri dobra dubl-igrača, što smatra velikom prednošću u odnosu na neke druge reprezentacije.

- Mislim da smo odigrali na nivou, odigrali smo jako dobar meč. Ključ je bio dobar servis - kazao je Bašić, koji smatra da nisu dobili ključni meč, jer se "igra pet mečeva".

- Svaki meč je, faktički, ključan dok se ne postigne neki rezultat. I dalje je ovo otvoren meč i za njih i za nas. Trebamo se fokusirati meč po meč. Sada se trebamo fokusirati na Damirov meč, koji sada igra. Nadam se da, uz dobru igru i dobar odnos, može da pobijedi ovaj meč. To bi bio najbolji scenarij - kaže Bašić, ali dodaje kako su spremni za lošiji scenarij. A toj je, napomenuo je Bašić, jedina prednost meča kojeg su oni dobili u dublu.

Slijedi meč Džumhur - Harris, a nakon njih, bude li potrebe za petim mečom, trebali bi igrati Bašić i Roelofse.

Svi rezultati dosadašnjih mečeva: Mirza Džumhur - Ruan Roelofse 2:0 (7:6 i 7:5), Mirza Bašić - Lloyd Harris 0:2 (5:7 i 2:6), Bašić/Brkić – Klaasen/Roelofse 2:0 (7:6 i 6:3).

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Davis Cup- Harris predao meč Džumhuru, BiH savladala selekciju JAR-a

Davis Cup- Zrnić relativno zadovoljan, ali vjeruje da su bolji od JAR-a

Davis Cup- Harris savladao Bašić i poravnao rezultat u dvomeču BiH - JAR

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom