Stranačke aktivnosti     | 06.03.2020. 13:00 |

Saopćenje za javnost SDBiH

FENA Saopćenje

Dugogodišnje postojanje političkih subjekata u jednu ruku rezultiralo je i otuđenjem od "običnog" građanstva. Potvrda tvrdnji je i 250 nezadovoljnih članova koji su iz tuzlanskog SDP-a prešli u Socijaldemokrate BiH.

"Rezultat je ovo zatvorenog političkog kruga i političke neodgovornosti SDP-a prema sada već bivšim članovima. Stanje unutar političke opcije, mjesne zajednice, grada, kantona ili države, može se promijeniti samo aktivnim učešćem u radu." - kazali su nam Adnan Čivić, Emir Hujdur, Nedim Bijedić, Samir Puzić, Elmir Babović, Kenan Hadžihasanović i Almir Kavazović kao razloge koje su im potpisnici pristupnica naveli.

"U ime Gradske organizacije SDBiH Tuzla, želim da se zahvalim na promociji ideje socijaldemokratije, kao i za učešće u rastu i razvoju lokalne zajednice. Pored "Vijećničkog sata" kojeg naši vijećnici dr. Vujadinović i prof. Mišković provode sa građanima neovisno o političkom opredjeljenju, ovi mladi ljudi ne žele više da se politika bavi njima, nego uzimaju aktivno učešće. Kroz rad u svojim mjesnim organizacijama, kojima smo Statutom vratili autonomiju, ukazuju i rade na rješenjima problema što su građani prepoznali, te sa ponosom možemo reći da smo postali najbrže rastuća politička opcija." - rekao je Kerim Isović, sekretar Gradske organiczacije SDBiH Tuzla.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

Saopćenje za javnost Socijdemokrata BiH

Saopćenje za javnost SDBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu