Bosna i Hercegovina     | 06.03.2020. 12:13 |

Vlada FBiH usvojila Program utroška sredstava tekućih transfera za 2020. godinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici koja je završena u Sarajevu, usvojila Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih budžetom FBiH za 2020. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, u ukupnom iznosu od 5.390.000 KM nepovratnih sredstava namijenjenih razvoju poduzetništva i obrta.

Odobren je Plan poslovanja JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za 2020. godinu, kojim je predviđeno povećanje ukupnog prihoda u odnosu na procjenu izvršenja za 2019. godinu za 32,6 posto, što je zasnovano prvenstveno na planiranom povećanju vlastitih, kao i prihoda iz drugih izvora.

Federalna vlada donijela je Odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana sanacije, konzervacije, restauracije i revitalizacije Sarajevske čaršije, koje će biti urađene za područje u granicama definiranim Odlukom Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH o proglašenju historijskog gradskog područja Sarajevska čaršija nacionalnim spomenikom BiH.

Vlada je prihvatila inicijativu za izdvajanje 20.000 KM za finansijsku podršku pripremama reprezentacije košarke u kolicima BiH i učešće na Evropskom prvenstvu košarke u kolicima, saopćeno je iz Ureda za odnose j javnošću Vlade FBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana