Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 06.03.2020. 11:32 |

Crnogorac i Bekrić najavili pobjedu protiv Čelika

FENA

TUZLA, 6. marta (FENA) - Nogometaši Slobode i Čelika sutra, u 22. kolu Premijer lige BiH, igraju iznimno važnu utakmicu u borbi za opstanak.

 
Sloboda ima 18 bodova, samo bod više od Čelika, a međusobni duel igrači oba tima vide kao priliku za bijeg s dna prvenstvene tablice.

Šef stručnog štaba Slobode, Gradimir Crnogorac, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da očekuje veliku borbu, ali i pobjedu svog tima.

-Dolazi nam još jedna važna utakmica u borbi za opstanak. U prethodna dva kola osvojili smo bod, a sutra nas zanima samo pobjeda. Analizirali smo igru Čelika, gledao sam ih protiv Radnika. Mislim da ćemo im dobro parirati i osvojiti tri boda -  rekao je Crnogorac.

U ekipu se vraća branič Almir Bekić, ali su upitni zbog povreda Dejan Uzelac i Miloš Stojanović, važni igrači u odbrani Slobode.

- Ostali igrači su spremni i jedva čekaju da istrče na teren. Napast ćemo goste od prve minute i pokušati da što prije postignemo gol. Imali smo dosta individualnih sastanaka s igračima i sigurno će dati maksimum i učiniti sve da ostvarimo pobjedu. Imamo kvalitetne napadače i vezne igrače, poput Bekića, Bekrića i Husejinovića, i sigurno da kad oni prorade sve će izgledati mnogo bolje. Nedostaju nam golovi i nadam se da ćemo protiv Čelika napokon slaviti pobjedu - optimist je Crnogorac.

Sloboda već 13 kola ne zna za pobjedu i takvu seriju malo ko pamti. Iskusni Samir Bekrić vjeruje da će sutra njegova ekipa prekinuti ovaj negativni niz.

-Nadam se da ćemo sutra pokazati pravo lice. U utakmicama do sada nismo bili na očekivanom nivou, iako smo na pripremama uložili dosta truda i znoja kako bi sve bilo kako treba. Ovo je mlada ekipa, malo su izgubili samopouzdanje, ali se nadam da ćemo konačno zaigrati kako treba. Domaći teren ne znači mnogo, svjesni smo situacije i moramo igrati veoma ozbiljno. Dat ćemo sve od sebe da mlađim igračima podignemo samopouzdanje i da svi zajedno, konačno, slavimo pobjedu - naglasio je Bekrić.

Statistika je apsolutno na strani Slobode koja je u posljednjih 10 utakmica na Tušnju pobijedila osam puta, Čelik je upisao tek jedan remi i samo jednu pobjedu, a to se dogodilo u njihovom zadnjem susretu, marta prošle godine (0:1). Ove sezone ni jednima ni drugima na cvjetaju ruže.

Utakmica Sloboda - Čelik igra se u subotu na stadionu Tušanj od 15 sati.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Rumunski film 'Sloboda' režisera Tudora Giurgia donosi priču o pobuni protiv komunizma

Crnogorac postao brucoš u 88. godini

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'