Bosna i Hercegovina     | 06.03.2020. 09:58 |

Utrka Valter Trail u čast Kathrine Switzer 7. marta

FENA Saopćenje

SAJEVO, 6. marta (FENA) - Utrka Valter Trail, koju organizira Planinarsko društvo "Skakavac" u čast Katherine Switzer, bit će održana u subotu, 7. marta u Sarajevu.

Start utrke je u Vogošći u 10.00 sati od Dječijeg odmarališta Crvenog križa. Prvi trkači se očekuju na cilju oko 11.30 sati.

Kathrine Switzer je prva žena koja se službeno takmičila na Bostonskom maratonu 1967. godine. Ona je hrabro i ustrajno izdržala opstrukcije kojima ju je jedan od direktora utrke želio zaustaviti i izbaciti sa utrke. Switzer je simbol otpora, ona je Valter trčanja i jednakosti žena u sportu, i upravo zbog toga se utrka po njoj zove, navodi se u saopćenju Planinarskog društva "Skakavac".

Staza Valter Trail je kružna, dužine 16 km sa visinskom razlikom od 710 metara. Start utrke je u Dječijem odmaralištu Crvenog križa Kantona Sarajevo u Vogošći, odakle se trči na brdo Motka i kružnom stazom vraća nazad. Na utrci će uzeti učešće više od 170 učesnika. 

Nakon utrke bit će organiziran party na kojem će nastupiti DJ.

Planinarsko društvo "Skakavac" vrijedno radi na promociji brdskog trčanja, te zahvaljujući zajedničkim treninzima koji se održavaju gotovo svaki vikend, privlači sve veći broj trail trkača. Sve aktivnosti koje provodi Društvo pokazuju da se radi o udruženju koje je prepoznatljivo u segmentu promocije i provođenja aktivnosti u prirodi, pri čemu se vodi računa i o očuvanju okoline i uključivanju mladih. Za 2020. godinu pripremljeno je puno aktivnosti, a najznačajnija je Skakavac Trail utrka, koja će se ove godine realizirati četvrti put.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sarajevo Outdoor Festival - Nezaboravno iskustvo i avantura u netaknutoj prirodi

Sto trkača na prvom Valter Trail u čast Kathrine Switzer

U Sarajevu prva trail utrka u čast Kathrine Switzer

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'