Stranačke aktivnosti     | 06.03.2020. 08:43 |

Saopćenje za javnost GDS

FENA Saopćenje

GDS BiH zahtjeva hitnu sjednicu Parlamentarne skupštine BiH i Predsjedništva BiH VM BiH kako bi se deblokiralo odlučivanje o vitalnim  interesima građana BiH .

Neodrživo je postojeće stanje "ucjena i iznuđivanja "u političkim odnosima u BiH.

Radi se o destrukciji državnih ,ustavnih  institucija i organa i o  odgovornosti izabranih i imenovanih ličnosti.

U vrijeme izuzetne situacije naše  društvo suočava  se sa  održavanjem osnovnih funkcija  državnih  institucija,ugrožavanjem standarda građana/"tihim"povečenjem cijena životnih namirnica/   kao i "odlivom" stanovništva  i napuštanjem BiH,novim,najavljenim  talasom migranata koji se očekuju i u našoj zemlji. U takvim okolnostima niko nema pravo da nastavlja sa politikom" izluđivanja" javnosti i van/istitucionalnom samovoljom.

Nužno je osigurati sigurnost i mir u BiH i obezbjediti da se  granice naše zemlje  zaštite u skladu sa evropskim standardima angažovanjem svih nadležnih bezbjednosnih struktura uključujući i Oružane Snage BiH.Kada  svi u Evropi štite svoje granice ko ima pravo i na osnovu ćega da bosanskohercegovačku granicu ćini nezaštičenošćom.Ne smije  se  čekati na eskalaciju migrantske krize i treba odmah preventivno djelovati kako se ne bi ponavljalo sve ono što se događalo u protekloj godini u djelovima zemlje,posebno u USK.

Aktuelna svjetska situacija sa virusom COVID-19 koji je stigao i u BiH ukazuje, na svoj način, da ni naša zemlja nije izolovana i zaštičena  i da je potrebno da organi vlasti pruže punu podršku  zajedničkom  stručnom i odgovornom radu  zdravstvenih institucija .Građani  imaju pravo tačno i efikasno informisanje o svim relevantnim činjenicama.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GDS-a

Saopćenje za javnost GDSBiH

Saopćenje za javnost GDSBiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta