Regija     | 05.03.2020. 18:16 |

Prvi slovenski pacijent s koronavirusom boravio u Maroku s tri Hrvata

FENA Agencije

LJUBLJANA, 5. ožujka (FENA) - Prvi slovenski pacijent zaražen koronavirusom, koji je u srijedu hospitaliziran, boravio je prije toga desetak dana u Maroku u skupini turista u kojoj su se nalazila i tri hrvatska državljana, navodi u četvrtak Slovenska tiskovna agencija STA.

 Bila je to grupa od 15 turista koji su u Maroko otputovali u organizaciji jedne slovenske turističke agencije, njih 12 iz Slovenije i tri iz Hrvatske, doznaje STA od jednog sudionika putovanja.

 Ostali turisti, koji su s kasnije hospitaliziranim Ljubljančaninom putovali u Maroko, nisu se s njime družili i bili u čestom i bliskom kontaktu, jer je zadnjih nekoliko dana putovanja preležao u svojoj sobi, a neimenovani sugovornik STA navodi da se s oboljelim nije ni vratio istim letom u Sloveniju. Muškarac, za kojega se u srijedu pokazalo da je pozitivan na koronavirus, navodno je po Maroku desetak dana putovao motociklom.

 Danas je testirana i njegova supruga, a nalaz je bio negativan, no unatoč tome privremeno ostaje kod kuće. Ubrzano se traže i ostale osobe s kojima je oboljeli bio u kontaktu od subote kad je došao u zemlju, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana