Bosna i Hercegovina     | 05.03.2020. 16:54 |

Dodik primio ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. marta (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primio je ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova, kojem je prenio da će srpski predstavnici u tijelima Bosne i Hercegovine ostati dosljedni stavu da ne sudjeluju u donošenju odluka sve dok se ne povuče odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu.

- Bit ćemo u tijelima, ali nećemo glasati za odluke koje su na dnevnom redu sve dok se ne povuče odluka Ustavnog suda BiH koja je neprihvatljiva za srpske predstavnike, a shodno odluci Narodne skupštine Republike Srpske o antidaytonskom djelovanju ovog suda - naglasio je Dodik danas na sastanku s ruskim ambasadorom u Istočnom Sarajevu.

Dodik je naglasio da se protivi i da pripadnici Oružanih snaga BiH budu raspoređeni prema granici sa Srbijom u slučaju pokušaja prelaska većeg broja migranata. 

Sugovornici su se saglasili da su komentar i saopćenja SDA, u povodu oglašavanja Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije o stanju BiH, neistiniti, tendenciozni, nekorektni i ne doprinose dobrim odnosima dviju zemalja – saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vučić najavio "Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske" 5.i 6. svibnja

Dodik pozdravio najavu iz Evropske komisije, ali poručio da bez datuma to ne znači puno

Dodik, Nikšić i Čović u četvrtak na panel diskusiji u Beču

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo