Bosna i Hercegovina     | 05.03.2020. 16:20 |

Potpisan memorandum između Parlamenta FBiH i Fakulteta političkih nauka UNSA

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. marta (FENA) – Memorandum o razumijevanju, stručnoj saradnji i uzajamnoj podršci u istraživanjima iz oblasti političkih institucija i parlamentarizma između Predstavničkog doma Parlametna Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu potpisan je danas.

Memorandum su potpisali predsjedavajući Predstavničkog doma Mirsad Zaimović i dekan Fakulteta političkih nauka Sead Turčalo.

Cilj Memoranduma je osnažiti odnos Predstavničkog doma i FPN-a u oblastima u kojima djeluju, te uspostaviti temelj promovisanja akademske i institucionalne saradnje između dviju institucija.

Važnost saradnje ovih dviju institucija će se manifestirati u praksi kroz projektno djelovanje, izradu strategijskih dokumenata, ekspertnu pomoć, razmjenu kadrova, edukacije, učešće u radionicama, kao i drugim specijalističkim modelima usavršavanja.

Predsjedavajući Zaimović je izrazio apsolutnu podršku svim budućim zajedničkim projektima s ciljem unapređenja i istraživanja parlamentarizma i funkcionisanja parlamentarnih institucija u Federaciji BiH, kao i aktivnostima koje će studentima donijeti nova praktična znanja. 

Osim potpisnika Memoranduma sastanku je prisustvovao prodekan za nastavu Elvis Fejzić, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Lendo poziva Parlament FBiH da izvrši obavezu i usvoji amandman na Ustav

Federalnim parlamentarcima predstavljena izložba portreta 'Lično' Velije Hasanbegovića

Predstavnički dom Parlamenta FBiH - Parlamentarni odbor podržao izmjene Zakona o kontroli cijena

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'