Sport     | 05.03.2020. 16:35 |

Kapitenica Milena Nikolić pogodila za pobjedu nogometašica BiH protiv Izraela

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 5. marta (FENA) - Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas u Zenici selekciju Izraela s 1:0, u susretu šestog kola kvalifikacijske grupe B za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Nakon što u prvom poluvremenu nije bilo golova, BiH je u 65. minuti povela preko Milene Nikolić. Kapitenica bh. tima je na oko 35 metara od gola prihvatila dubinsku loptu Nikoline Dijaković, zaobišla i gostujuću golmanicu Amit Cohen te dovela svoju reprezentaciju u vodstvo. Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat.

Prethodno su i gošće u 60. minuti imale izglednu priliku preko Lee Sima Falkon, koja je na oko 13 metara bila sama pred bh. golmanicom Enverom Hasanbegović, a nije najbolje šutirala pa je Hasanbegović lako odbranila njen prizeman šut.

Bio je to drugi trijumf bh. tima u međusobnim duelima u ovim kvalifikacijama, jer su polovinom novembra prošle godine i na gostovanju u Izraelu slavile s 3:1. Pred početak današnjeg susreta, izvršni direktor sektora za sport NSBiH Elmir Pilav i bh. selektorica Samira Hurem uručili su prigodne poklone Amiri Spahić, koja se zvanično oprostila od reprezentativnog dresa.

Susret je u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici pratilo oko 400 gledalaca. BiH u nastavku kvalifikacija 10. marta gostuje kod Malte, a Izrael istog dana dočekuje Gruziju. U okviru iste grupe, večeras u 18.30 sati igraju Malta i Gruzija.

Tabela grupe B: Italija 18, Danska 15 (-1), BiH 12, Izrael 1 (-1), Malta 1 (-1) te Gruzija 0 (-1) bodova.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Nogometašicama BiH se protiv Izraela opet isplatilo stpljenje, trud i zalaganje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'