Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 07.03.2020. 09:15 |

Vodeće novinske agencije Evrope u Sarajevu će raspravljati o digitalnom tržištu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. marta (FENA) - Federalna novinska agencija (FENA) domaćin je proljetne konferencije Evropske alijanse novinskih agencija (EANA) koja će se od 1. do 3. aprila ove godine održati u Sarajevu.

Riječ je o najvećem medijskom skupu organiziranom u Bosni i Hercegovini, jer je najavljen dolazak preko 30 generalnih direktora ili predsjednika uprava novinskih agencija iz cijele Evrope, među kojima su i globalno uticajne agencije, poput francuskog AFP-a ili njemačke agencije DPA.

Ključna tema konferencije je „Novi prihodi od digitalnih tržišta“, što znači da će sudionici skupa biti fokusirani na raspravu o korištenju mogućnosti koje agencijama pružaju digitalne platforme.

- Domaćinstvo ove konferencije za nas je velika čast i priznanje. Iako je ovo izazovan projekat za Fenu, sretni smo što ćemo u Bosni i Hercegovini ugostiti čelne ljude nekih od najuticajnijih medija u Evropi. Vjerujemo kako je ovo odlična prilika za turističku i svaku drugu promociju Sarajeva i Bosne i Hercegovine, ističe direktor FENA-e Elmir Huremović.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Najave događaja za 09.04.2024. godine (utorak)

Najave događaja za 08.04.2024. godine (ponedjeljak)

Najave događaja za 08.04.2024. godine (ponedjeljak)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'