Kultura     | 04.03.2020. 14:00 |

Bogat repertoar Narodnog pozorišta Mostar u ožujku

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. ožujka (FENA) - U mjesecu ožujku Narodno pozorište u Mostaru nudi svojoj publici bogat i raznovrstan repertoar, pa tako uz svoje redovite aktivnosti, dočekuje goste iz Srbije i obilježava Svjetski dan pozorišta.

U četvrtak, 5. ožujka, ansambl Narodnog pozorište Mostar gostuje u Narodnom pozorištu u Sarajevu s predstavom "Huzur", autorice Martine Mlinarević, u režiji Alme Lapajne.

Predstava "Huzur" donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o slobodi i odgovornosti. Tema je kompleksna, univerzalna i vječna. Sva pitanja koja se prožimaju kroz predstavu, zapravo, čovjek sam sebi postavlja kroz proces gradnje civilizacije.

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Fatima Kazazić Obad, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Vedran Vilogorac, Jasmin Krpo, Amela Kreso i Emir Sejfić.

Predstava "Huzur" bit će odigrana i dan kasnije, 6. ožujka, na velikoj sceni NPM-a.

Narodno pozorište Kikinda u četvrtak, 12. ožujka, gostovat će u NPM-u s predstavom "Smrt čoveka na Balkanu", autora i reditelja Miroslava Momčilovića.

"Smrt čoveka na Balkanu" priča je o usamljenom skladatelju koji se ubio pred web kamerom svog računara. Privučeni pucnjem u stan dolaze njegovi susjedi i tu čekaju hitnu pomoć i policiju. Sve vrijeme ih snima web kamera, ali oni toga u početku nisu svjesni.

Predstava "Ne igraj na Engleze", Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića, na repertoaru je 20. ožujka. Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju. Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema.

U predstavi igraju Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

U povodu obilježavanja Svjetskog dana kazaluišta, u Narodnom pozorištu u Mosatru bit će odigrana predstava "Alfa Beta", E.A. Whiteheada, u režiji Saše Oručevića, u petak 27. ožujka.

Nakon gostovanja u Ljubuškom, Trebinju, Živinicama, Zvorniku i Bijeljini, krajem mjeseca ožujka dio ansambla Narodnog pozorišta, a koji igra u koprodukcijskoj predstavi "Identitluk", nastaloj prema motivima Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević, kreće na drugu malu turneju u okviru koje će predstava biti izvedena u Cazinu, Bihaću, Prijedoru i Banja Luci, najavili su iz mostarske teatarske kuće.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Premijera predstave 'Stepski vuk' HNK-a Mostar u četvrtak u Mostaru

Hit komedija 'Tere i Luce' dar publici povodom 30. obljetnice Kosače

Narodno pozorište Mostar odustalo od predstave "Oslobođeni Mostar"

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!