Sport     | 04.03.2020. 13:35 |

GRAS organizuje malonogometni turnir u znak sjećanja na Ramu Bibera

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Članovi Udruženja demobilisanih boraca GRAS-a polaganjem cvijeća na gornjoj stanici Trebevićke žičare započeli su obilježavanje sjećanja na svog radnog kolegu Ramu Bibera, prvu žrtvu opsade Sarajeva, ali i na sve ostale šehide i poginule borce koje je GRAS dao za odbranu grada, Sarajeva i države BiH.

Predsjednik Udruženja Muamer Hodžić ističe da je cvijeće položeno i na muralu u remizi GRAS-a, gdje je uklesano 97 imena heroja koje je dalo to javno preduzeće, ali i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića. 

Ističe da u znak sjećanja na Ramu Bibera ove godine će biti organizovan i malonogometni turnir koji će biti održan u subotu, 14. marta u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

Čuvar Trebevićke žičare Ramo Biber ubijen je 2. marta 1992. godine na radnom mjestu, kao radnik Komunalnog preduzeća GRAS. Obezbjeđivao je Trebevićku žičaru i pazio na protivpožarnu zaštitu tog dana kad je veća grupa naoružanih ljudi počela opkoljavati Gornju stanicu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Zastoj u odvijanju trolejbuskog saobraćaja zbog oštećenja trolejbuske kontaktne mreže na Mojmilu

GRAS - U subotu izmjena režima saobraćaja zbog javnog okupljanja u ulici Hamdije Kreševljakovića

Izmjene u odvijanju saobraćaja u ulicama Branilaca Sarajeva, Ćemaluša i Kulovića

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu