FENA biznis     | 04.03.2020. 10:07 |

Raiffeisen galerija će i ove godine ugostiti izložbe najboljih studenata ALU

FENA Saopćenje

Nastavak uspješne saradnje Raiffeisen banke i Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva
 

– „Već jedanaest godina u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti iz Sarajeva realizujemo projekat Raiffeisen GALERIJA na koji smo izuzetno ponosni. Raduje nas što je svijest javnosti o ovom projektu sve veća. Na ovaj način doprinosimo afirmaciji mladih i talentovanih umjetnika, dok s druge strane njihova djela krase namjenski izložbeni prostor u prizemlju Centrale Banke. Naši klijenti i zaposlenici su do sada imali priliku uživati u gotovo 60 različitih postavki. Kao član društva gradimo održivo poslovanje, nastojimo da naši postupci budu odgovorni, te da damo doprinos zajednici u kojoj poslujemo“, izjavila je Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija&upravljanja održivošću Raiffeisen banke.

Projekat Raiffeisen GALERIJA implementiran je 2009. godine u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Sarajevu (ALU), najstarijom obrazovnom institucijom ove vrste u BiH.

Potpisivanjem memoranduma o nastavku saradnje, produžena je saradnja Raiffeisen banke i Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva za 2020. godinu. Tim povodom u Raiffeisen GALERIJI je organizovana zajednička izložba najboljih radova studenata ALU.

Tokom godine šest studenata će imati priliku da u ovom prostoru samostalno predstave javnosti svoja djela i to: Haris Gusinac, Odsjek slikarstvo; Ensar Hadžić, Odsjek grafika; Ahmet Prošić, Odsjek grafički dizajn, zatim Armin Ćosić, Odsjek produkt dizajn; Adna Muslija, Odsjek slikarstvo, te Admir Šurković, Odsjek kiparstvo. Također, pored mogućnost da izlažu u Raiffeisen GALERIJI, Banka je najbolje studente nagradila i jednokratnim stipendijama.

Sve izložbe studenata u Raiffeisen GALERIJI su prodajnog karaktera, a svi zainteresovani ih mogu pogledati u zgradi Centrale, ulica Zmaja od Bosne bb u Sarajevu, u periodu od 08:00 do 16:00 sati.

 

Kontakt informacije:

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina
· 71 000 Sarajevo
· Zmaja od Bosne bb
· S.W.I.F.T.: RZBABA2S
· Raiffeisen direkt info: 081 92 92 92
· Fax:  +387 33 21 38 51
·  www.raiffeisenbank.ba

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Nagradna igra za nove i postojeće korisnike Raiffeisen Mobilnog Bankarstva

Generalna skupština Američke trgovačke komore u BiH izabrala nove članove Upravnog odbora

Popust uz plaćanje Raiffeisen karticama

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom