Bosna i Hercegovina     | 04.03.2020. 10:06 |

PSBiH - Novaković-Bursać sutra na zasjedanju Biroa i dva komiteta PSVE u Parizu

FENA Saopćenje


SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) i potpredsjednica PSVE Snježana Novaković-Bursać učestvovat će na sjednicama Biroa, te Zajedničkog i Stalnog komiteta PSVE, koje će se 5. i 6. marta održati u Parizu.

Biro i Stalni komitet PSVE razgovarat će o dnevnom redu drugog dijela redovnog godišnjeg zasjedanja PSVE, koje će se od 20. do 24. aprila održati u Strasbourgu.

Kako je najavljeno, na sjednici Stalnog komiteta razmijenit će se mišljenja o fukcionisanju i budućnosti Vijeća Evrope i PSVE. Pred članovima Stalnog komiteta bit će podnesen izvještaj o posmatranju prijevremenih parlamentarnih izbora u Azerbejdžanu, kao i izvještaj o nasilju i diskriminaciji nad vjerskim manjinama u izbjegličkim kampovima širom Evrope.

Na sjednici Zajedničkog komiteta PSVE, koji koordinira aktivnosti PSVE i Komiteta ministara Vijeća Evrope, najavljene su konsultacije u vezi s izborom zamjenika generalnog sekretara Vijeća Evrope.

Biro PSVE, kojeg čine predsjednik i 19 potpredsjednika PSVE, kao i predsjedavajući političkih grupa i komiteta PSVE, predstavlja PSVE u odnosima s drugim međunarodnim multilateralnim organizacijama i državama. Članovi Biroa PSVE, zajedno s predsjedavajućim delegacija država članica, čine Stalni komitet PSVE koji djeluje u ime PSVE između dva zasjedanja, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.
 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!