Bosna i Hercegovina     | 03.03.2020. 19:01 |

Kolegij SDA upoznat sa ostavkom Sarajlića

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) primio je k znanju danas na sjednici, neopozivu ostavku Asima Sarajlića na pozicije potpredsjednika Stranke i predsjednika Kadrovske komisije.

To je jedan od zaključaka sa sjednice, a najavljeno je da će stranačko Predsjedništvo bez odgađanja pokrenuti proceduru političke odgovornosti svih aktera slučaja, objavljivanja audio snimka u vezi sa Izbornom skupštinom Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.  

Zaključke je pročitao predsjednik SDA Bakir Izetbegović, a  najavio je i da će Predsjedništvo SDA zadužiti Etički odbor stranke, koji će u ovom slučaju postupati kao komisija, da predloži mjere odgovornosti.

- Izborna komisija SDA će u najkraćem roku ispitati osnovanost svih prigovora vezanih za regularnost izbornog procesa - rekao je Izetbegović.

Izetbegović je također istakao, u vezi sa pozicijom Sarajlića u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, da ima pravo da bude na poziciji na koju ga je narod izabrao. Dodao je i da ne treba zaboraviti da je Sarajlić branio BiH i da je dva puta teško ranjen.

Naveo je i da će načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić snositi političku odgovornost jer, smatra Izetbegović, trebao je ovakvu stvar prvo prijaviti nadležnim državnim organima i Predsjedništvu SDA.

- Da se eventualno zaustavi proces na vrijeme i da ne ugrozimo ugled stranke i proces. Ovo je, između ostalog, i protuzakonito - rekao je Izetbegović. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo