Kultura     | 03.03.2020. 20:39 |

Anita Martinec predstavlja roman 'Grad bez ptica'

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 3. ožujka (FENA) - Predstavljanje romana "Grad bez ptica" književnice Anite Martinac, održat će se u srijedu, 4. ožujka u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu u 19 sati.

Uz autoricu o djelu će govoriti Andrija Zeljko, Željka Šaravanja i Gojko Jelić, a moderator programa je Željka Šaravanja.

Roman je pisan po stvarnim događajima s početka devedesetih godina. Živopisno su opisane scene organiziranja prvog otpora, zaustavljanja tenkova i oslobađanja grada Mostara. Kroz romansiranu i dinamičnu fabulu autorica čitatelje drži uz knjigu od početka do kraja, te kao i raniji njeni romani "Grad bez ptica" čita se na dušak.

"Kako smo i navikli od književnice ona izravno kroz svoj raskošni pripovjedački dar oživljava prošlost i progovara o temama kojih se mnogi ustručavaju glasno izreći. Tako i o posljednjem ratu na ovim prostorima književnica Anita Martinac identificira problematiku postavljanja kadrova i njene posljedice. U isprepletenoj i zanimljivoj vojnoj političkoj priči daje ključ čitatelju da s osvrtom na to vrijeme razumije i današnjicu. Čitatelj bez obzira gdje se nalazio u spomenuto vrijeme ipak uspijeva sebe identificirati sa odabranim likovima i osjetiti snažnu povezanost sa svakom opisanom scenom. Kako saznajemo svi likovi su stvarne osobe kao i događaji o kojima piše" navode organizatori.

Anita Martinac rođena je 7. ožujka 1973. u Mostaru gdje živi i radi. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Objavila je niz uspješnih romana među kojima "Medaljon", "Posljednji", "Od Franje do Franje", brojne zbirke poezije, te zbirke novela, poezije i bajke.

Predstavljanje organizira ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U Sarajevu predstavljen roman „Melun“ Envera Čolakovića

Zvonimir Mandić predstavlja roman 'Šapat oštrice boje plamena'

Promocija novog romana Harija Slipičevića uskoro u Mostaru

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana