Najave     | 03.03.2020. 12:19 |

Redovna sjednica VSTV-a BiH 4. i 5. marta

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) zakazalo je redovnu sjednicu za 4. i 5. marta na kojoj će, među ostalim, biti razmatrane Izmjene Pravilnika o orijentacionim mjerilima za rad sudija i stručnih saradnika u sudovima u BiH - reguliranje norme članova Vijeća.

Istovremeno, članovi VSTV-a bi se trebali očitovati u vezi s Izvještajem o realizaciji Programa rada VSTV-a za 2019. godinu, te Rasporedu rada Odjela za imenovanja za naredna tri mjeseca, a u sklopu Informacije direktora Sekretarijata VSTV-a.

Na dnevnom redu dvodnevnog zasjedanja su i aktivnosti na planu organizacije godišnje konferencije VSTV-a BiH za predsjednike sudova i glavne tužitelje, potvrđeno je Feni u tom regulatornom tijelu.

Kako je planirano, na sjednici će biti prezentirane projektne aktivnosti OSCE-a.

Također, planirano je razmatranje Plana provođenja postupka odabira i imenovanja kandidata po konkursima, raspisanim u februaru i martu 2019. godine, kao i ocjenjivanje rukovodećih državnih službenika za drugo polugodište 2019. godine.

U sklopu imenovanja nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini, predviđena su imenovanja glavnog tužitelja i zamjenika glavnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini i po jednog sudije Osnovnog suda u Srebrenici, Osnovnog suda u Trebinju i Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu, te jednog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju, kao i sudije Općinskog suda u Kaknju.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Visoka pravosudna delegacija Republike Turske u posjeti VSTV-u BiH

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'