Najave     | 02.03.2020. 15:42 |

Sutra na Sajmu visokog obrazovanja u Tuzli izlagači iz BiH i regije

FENA Saopćenje

TUZLA, 2. marta (FENA) - Sajam visokog obrazovanja, u svom četvrtom izdanju i ove godine će u Tuzli predstaviti veliki broj javnih i privatnih univerziteta, visokih škola i obrazovnih institucija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Sajamski događaj koji organizira Tuzlanski sajam u saradnji i pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, održat će se u Hotelu Tuzla 3. i 4. marta, s ciljem pružanja ključnih informacija i usluga za uspješnu prijavu/upis novih studenata i pravovremenog i cjelovitog informisanja maturanata srednjih škola o mogućnostima i uslovima akademskog obrazovanja.

Najmnogoljudniji kanton u Bosni i Hercegovini ima i najveći broj učenika završnih razreda u više od 30 škola. Time se opravdava potreba za održavanjem ove manifestacije u gradu, koji je akademsko središte ovog dijela BiH, saopćili su organizatori.

- Značajnu podršku sajmu daje Ministarstvo obrazovanja i nauke TK, sa kojim zajedno koordiniramo organizirani dolazak učenika iz svih dijelova kantona, a imamo iskazana interesovanja za posjete sa područja Brčko Distrikta i Posavskog kantona. Kao i prethodnih godina, osnovni cilj nam je da maturantima i njihovim roditeljima pomognemo u odgovoru na pitanje šta i kako studirati -  ističu iz Tuzlanskog sajma, uspješnog organizatora nekoliko sajmova, koji i Sajam visokog obrazovanja pozicionira kao jedan od najvažnijih sajamskih događaja iz oblasti obrazovanja u BiH.

Konačan spisak učesnika sajma bit će zaključen krajem ove radne sedmice, a do sada je poznato da će se posjetitelji moći upoznati sa onim što budućim studentima nude svi fakulteti Univerziteta u Tuzli, Sveučilište Vitez, Evropski univerzitet Kallos, Američki univerzitet u BiH, Internacionalna poslovno-informaciona akademija Tuzla, Farmaceutski fakultet Travnik, Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, Univerzitet Sinergija Bijeljina, Univerzitet Nova Gorica (Slovenija) i Veleučilište u Slavonskom Brodu (Hrvatska).

Sajam će kao i prethodne godine biti smješten u izlagačkim paviljonima Hotela Tuzla. Radno vrijeme prvog dana održavanja sajma je od 10 do 16 sati, a drugog dana od 9 do 15 sati.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan. 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Turistička zajednica HNŽ na sajmu turizma u Beču

Turistička zajednica HNŽ-a na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu

Turistička zajednica HNŽ-a na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom