Bosna i Hercegovina     | 02.03.2020. 12:40 |

Unija studenata Univerziteta 'Džemal Bijedić ' tražila kante za otpad

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. ožujka (FENA) - Unija studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru je u prethodnom razdoblju pokrenula i realizirala niz inicijativa, aktivnosti i projekata.

Uz ostalo, Unije studenata je nakon pribavljene suglasnosti i podrške Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, uputila inicijativu Gradu Mostaru, odnosno Odjelu za gospdarstvo, komunalne i inspekcijske poslove s ciljem postavljanja kanti za otpad u Univerzitetskom kampusu, kako bi dodatno širili svijest o čistoći okoliša.

"Svi smo svjedoci da kontinuiranim razvojem kampusa, ponudom sve većeg broja sadržaja i povećanjem prometnosti, raste potreba i za prikladnim odlagalištima otpada", navodi se u inicijativi Unije studenata upućenoj Gradu Mostaru.

Inicijativa je upućena i Senatu Univerziteta, sa zahtjevom da Senat usvoji zaključak o održavanju tematskih sjednica znanstveno-nastavnih vijeća svih fakulteta i univerzitetskih studija na temu: analiza studentske problematike. Nakon diskusije i rasprave, jednoglasno je i usvojeno na sjednici Senata.

Također, paralelno s navedenim, pokrenuta je inicijativa za prikupljanjem udžbenika i knjiga, odnosno dodatne literature, a što studenti mogu učiniti svakim radnim danom u uredu Unije studenata, nakon čega će je donirati Univerzitetskoj biblioteci tijekom ožujka, a slična aktivnost će biti i ponovljena, navodi se u priopćenju Unije studenata.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom