Sport     | 01.03.2020. 16:31 |

PLBiH- Čelik na svom terenu remizirao protiv Radnika

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 1. marta (FENA) – Utakmicom između Čelika i Radnika, koja je završila neriješenim rezultatom 1:1, okonačno je 21. kolo BHT Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine.

Zeničani su, tako, nakon četiri uzastopna poraza i skoro puna četiri mjeseca bez bodova, danas pred oko 1.000 svojih navijača na Bilinom polju osvojili bod, ali su ostali na pretposljednjem, 11. mjestu na tablici. Radnik je ovim bodom zadržao šestu poziciju na tablici.

Susret je počeo terenskom inicijativom Čelika, koji nije uspio postići i gol, da bi gosti preko Stefana Janjića u 40. minuti došli u vodstvo od 1:0. Janjić je, nakon slobodnog udarca sa desne strane, u petercu domaćina prihvatio odbijenu loptu te lako pogodio mrežu.

Čelikov Ermin Huseinbašić pogodio je u 43. minuti iz slobodnog udarca spoj desne stative i prečke golmana Radnika Luke Bilobrka, a Čelik je poravnao u 61. minuti.

Ševkija Resić iskoristio je nesporazum u odbrani Radnika te iskosa sa lijeve strane prihvatio loptu, zaobišao i golmana Bilobrka i pogodio za konačnih 1:1.

Domaćini su, nakon što je Huseinbašić u 65. minuti srušen u 16-ercu gostiju, a sudija Adis Mulahasanović dosudio penal, mogli i potpuno preokrenuti rezultat u svoju korist, ali je šut Aidina Mahmutovića sa "bijele tačke" otišao preko prečke. Radnik je u 73. minuti imao priliku za novo vodstvo, ali je Damir Peco sa oko 13 metara pogodio prečku.

Rezultat se do kraja nije mijenjao pa su ova dva kluba i šesti put remizirali u premijerligaškim duelima. Zeničani su u ovom susretu ponovo igrali bez stranih igrača i trenera Umita Ozata, koji je, pak, danas iz sastava odlučio izostaviti stopera Kenana Horića. Fenan Salčinović susret je propustio zbog tri žuta kartona, a Marijo Crnički zbog povrede.

Svi rezultati 21. kola: Zrinjski – Sloboda 2:0, Borac – Sarajevo 0:2, Mladost DK – Široki Brijeg 2:3, Zvijezda 09 – Željezničar 0:3, Tuzla City – Velež 0:0 i Čelik - Radnik 1:1.

Tabela: 1. Sarajevo 42, 2. Željezničar 39, 3. Zrinjski 37, 4. Borac 35, 5. Tuzla City 35, 6. Radnik 31, 7. Široki Brijeg 31, 8. Velež 29, 9. Mladost DK 18, 10. Sloboda 18, 11. Čelik 17 i 12. Zvijezda 8 bodova.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Trener Umit Ozat najavio da će ubrzo otpustiti dvojicu-trojicu igrača Čelika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo