Servisne informacije     | 29.02.2020. 10:08 |

U narednim danima promjenjivo vrijeme s kišom i snijegom na planinama

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 29. februara (FENA) - Prema  podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, visina snijega jutros u 7.00 sati iznosila je (cm): Bjelašnica 60, Han-Pijesak 43, Čemerno 27, Ivan-sedlo 24, Sokolac 20, Gacko 8 i Sarajevo 3.
 
U Bosni i Hercegovini danas prijepodne bit će i malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Krajem dana na području Krajine povremeno će biti i jakih udara juga. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13 stepeni.

U nedjelju, 1. marta,  u Bosni i Hercegovini će biti oblačno, a kiša se očekuje u drugoj polovini dana. Glavnina padavina je u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

Očekivana količina padavina u tim djelovima je od 30 -60 l/m2. U većem dijelu Bosne slabija kiša, a više padavina tokom noći na ponedjeljak. Snijeg može padati samo na planinama. Vjetar umjerene jačine, južnog smjera.

Povremeno će biti i jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu i u Krajini do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15 stepeni.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno sa kišom prijepodne. Glavninana padavina u jutarnjim satima. Na planinama može padati i snijeg.

Krajem dana nove padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U utorak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno sa kišom. Jače padavine na području Hercegovine gdje se prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom. Na planinama može padati i snijeg. Vjetrovito prijepodne. Očekuje se jako jugo. Poslijepodne vjetar će oslabiti.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zimska sezona 2023.-2024. približno topla kao prošla, padavine iznad prosjeka

U Bosni i Hercegovini danas sunčano vrijeme

Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu