Bosna i Hercegovina     | 28.02.2020. 21:05 |

Poziv za potporu projektima braniteljskih i udruga mladih Grada Livna

FENA Mario Loncar

LIVNO, 28. veljače (FENA) - Gradonačelnik Grada Livna Luka Čelan objavio je javni poziv za potporu projektima braniteljskih i udruga mladih u 2020. godini, koji će se financirati iz gradskog proračuna.

 Pravo sudjelovanja ostvaruju braniteljske udruge HVO-a proistekle iz Domovinskog rata koje su registrirane i djeluju na području Grada Livna. 

 Iznimno, pravo sudjelovanja imaju udruge koje imaju sjedište izvan Livna ako su njihovi predloženi projekti od interesa za braniteljsku populaciju s područja Livna, što će se cijeniti u svakom pojedinačnom slučaju, navodi se u pozivu.

 Financijska potpora koja se dobije od Grada bit će namijenjena za sufinanciranje udruga čiji se programi odnose na zaštitu i promicanje digniteta Domovinskog rata, podršku braniteljima, smanjenje nezaposlenosti i socijalna prava, zaštitu i promicanje ljudskih prava, borbi protiv poroka i sprečavanju nasilja, edukaciji branitelja te provođenje pomoći i samopomoći, poticanje integracije branitelja i članova njihovih obitelji u društvo.

 "Za potporu projektima braniteljskih udruga u 2020. godini Grad Livno je izdvojio 15 tisuća maraka s tim da se za rad braniteljskih udruga u ovoj godini izdvaja 30 tisuća maraka", navodi se.

 Također je upućen poziv za prikupljanje prijava projekata mladih, a financijska potpora namijenjena je za sufinanciranje udruga čiji se projekti odnose na zaštitu i promicanje prava mladih, podršku inicijativama mladima, podršku obrazovanju mladih.

 Pravo sudjelovanja ostvaruju registrirane udruge čiji će se projekti realizirati u interesu mladih Grada Livna, što će se cijeniti u svakom pojedinom slučaju.

 Inače, za potporu projekata mladih Grad Livno iz Proračuna izdvaja 30 tisuća maraka dok mladim obiteljima ta potpora iznosi 90 tisuća maraka. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Dva nova sistema video-nadzora radi unapređenja sigurnosti u saobraćaju na području ZDK

Potpisani ugovori za realizaciju 90 projekata na prostorima gdje žive raseljene osobe i povratnici

Aerodrom Sarajevo u regionalnom projektu Danova Next

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti