Stranačke aktivnosti     | 28.02.2020. 16:25 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Izjava za javnost

„SNSD-a nije stalo do jedinstva, nego do jednoumlja, koje očigledno imaju sa HDZ BiH, pa su požurili da prekrše dogovor političkih stranaka iz Republike Srpske i sa HDZ predlože zakon o odlasku stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, izbacujući NSRS iz procesa odlučivanja o izboru sudija i tako, nakon duže vremena, opet prenesu nadležnosti na BiH nivo“, rekla je Anja Petrović, portparol PDP-a.

„Navikli smo na teške riječi i govor mržnje koji ispoljava lider SNSD-a, godinama stvarajući lošu atmosferu na političkoj sceni koja podstiče i pozive na nasilje“, rekla je Petrović, ističući da „SNSD zaboravlja da su oni vlast na BiH nivou, a mi opozicija i da je najveća odgovornost za političke procese u rukama njega i njegovih koalicionih partnera SDA, HDZ-a, DF-a i SBB-a. SNSD i njihov predsjednik raznoraznim optužbama samo pokušavaju da sakriju svoju nemoć i skinu odgovornost sa sebe“, dodala je Petrović.

Ona je istakla da su u PDP svjesni mogućnosti da SNSD u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH blokira zakon zakon o VSTS usvojen na Predstavničkom domu, jer su im taj položaj omogućili najbliži partneri iz SDA, isporučujući im četvrtog delegata u Domu naroda.


Banjaluka, 28.02.2019.


Informativna služba PDP-a

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo