Magazin     | 28.02.2020. 16:58 |

Pojava slična padu meteorita zabilježena iznad sjeverne Hrvatske

FENA Agencije

ZAGREB, 28. veljače (FENA) - Pojavu sličnu potresu zabilježila je prijepodne iznad sjeverne Hrvatske seizmološka služba, za koju astrolozi, oslanjajući se na zapažanja iznijeta na društvenim mrežama, pretpostavljaju da bi se moglo raditi o padu meteorita, najmanjem nebeskom tijelu.

Seizmologinja Marija Mustać rekla je Hini da se na tri seizmološke postaje u Zagrebu, Puntijarci na Medvednici i u Loboru vide pojave koje nisu potresi i da ih ne može službeno komentirati, pa je uputila na društvene mreže koje tvrde da se radilo o padu meteorita. Čula se snažna tutnjava, a na nebu se vidio trag bijelog dima, objavili su očevici na društvenim mrežama.

Ni astrolozi nisu mogli točno odrediti tu pojavu, uz objašnjenje da nemaju takvu vrstu kamera te da su samo čuli zvuk tutnja.

Vjerojatno se radi o meteoritu, najmanjem nebeskom tijelu, manjem od metra u promjeru, odgovara stručni suradnik Zagrebačke zvjezdarnice Damir Hržina i napominje da je za njihovo zamjećivanje presudno da se događa noću.

Svakodnevno na zemlju padnu tone svemirske prašine ali ona nije zamjetljiva, osim noću, rekao je.

Također nije mogao odgovoriti ima li traga o mjestu njegova pada, jer u najvećem broju slučajeva to se zna ako postoji očevidac.

Ipak, smatra da pojava poput današnje nije tako česta u Hrvatskoj, i da se može reći da se događa jednom u više desetaka godina.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo