Bosna i Hercegovina     | 28.02.2020. 15:24 |

Položen kamen temeljac za sportsku dvoranu u područnoj školi Brod

FENA Saopćenje

BRČKO, 28. veljače (FENA) - Predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović u petak je s ravnateljem JU Pete osnovne škole Mirzom Fazlovićem u krugu područne škole u naselju Brod u Brčkom položio kamen temeljac za izgradnju sportske dvorane.

Osmanović je kazao kako će izgradnja ove dvorane puno značiti za djecu koja pohađaju školu, ali i za mještane ove mjesne zajednice, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

"Ovo je jedna od posljednjih škola koja nije imala dvoranu, a ovim će se to riješiti. Dvorana će se raditi u dvije faze od kojih će prva koštati oko 215.000 maraka, a cijena kompletnog projekta iznosit će oko 500.000 maraka. Ovim proračunom planirana su i sredstva za projektiranje škole, što znači da će navedena područna škola za tri do četiri godine ujedno postati i devetogodišnja škola", kazao je Osmanović.

Ravnatelj Pete osnovne škole Mirza Fazlović kazao je kako područna škola Brod broji 150 učenika i izgradnjom ove dvorane učenici će imati, kako kaže, izvrsne uvjete koje do sada nisu imali.

"Izgradnjom ovog objekta Peta osnovna škola u tehničkom će smislu imati prave uvjete za rad kad je u pitanju tjelesni i zdravstveni odgoj. Trenutno se nastava tjelesnog i zdravstvenog odgoja izvodi na vanjskom igralištu i u učionici, a izgradnjom ove dvorane to će se promijeniti", kazao je Fazlović.

Dodao je kako će sportska dvorana imati oko 430 kvadrata korisnog prostora.

"To zadovoljava sve ono što škole trebaju imati, odnosno u potpunosti će zadovoljiti uvjete i za petogodišnju, ali i devetogodišnju školu. Očekujemo da će škola za naredne dvije do tri godine imati u potpunosti opremljenu dvoranu na Brodu", kazao je Fazlović, stoji u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Zapovjednik EUFOR-a kod gradonačelnika Brčkog

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo