Servisne informacije     | 28.02.2020. 14:05 |

Vremenska prognoza - Sutra promjenljivo vrijeme, temperature do 13 stepeni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne bit će mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima može biti i magle. U drugoj polovini dana se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Krajem dana na području Krajine povremeno će biti i jakih udara juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između -7 i -1, a na jugu BiH do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 7 i 13 stepeni.

U Sarajevu će, veći dio dana, biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne naoblačenje. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko -5, a najviša dnevna temperatura zraka oko 8 stepeni. 

Front koji je danas prešao preko Bosne i Hercegovine uslovio je većinom snijeg ili susnježicu, na jugu BiH kišu.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -8, Sokolac 1, Ivan-sedlo 2, Livno i Sarajevo 4, Srebrenica 5, Jajce 6, Tuzla 7, Bugojno, Drvar, Gradačac i Trebinje 8, Zenica 9, Banja Luka 10, Bihać, Prijedor i Sanski Most 11, Grude, Mostar, Široki Brijeg i Stolac 12 i Neum 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!