Kultura     | 28.02.2020. 14:10 |

Zajednica studenata 'Pleter' upriličila 'Večer kulture'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara  (FENA) - Zajednica hrvatskih studenata (ZHS) "Pleter" upriličila je u Franjevačkom studentskom centru u Sarajevu "Večer kulture" pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Nastupila je glazbena sekcija ZHS "Pleter" koja je izvela dvije klapske pjesme, a posjetitelji su uživali i u kazališnoj predstavi "Dođite-doćemo" koju su izveli članovi Sveučilišnog teatra sa Sveučilišta u Mostaru.

Likovnim radovima predstavili su se Ivana Pavlović iz Ljubuškog, Ilija Kelavić iz Celja i Josip Ivešić iz Žepča.

- Ova kulturno-umjetnička manifestacija dokaz je kako su mladi ljudi spremni i sposobni raditi ozbiljne projekte iz sfere kulture i umjetnosti, ali isto tako su spremni dati doprinos i u vjerskim, političkim, društvenim, znanstvenim i drugim sferama, naravno ako im se za to pruži prilika - izjavio je predsjednik ZHS "Pleter" Ante Kelavić.

Zajednica hrvatskih studenata "Pleter" nastala je iz potrebe za neovisnom i samostalnom studentskom organizacijom koja radi isključivo u interesu studenata. Kao osnovne ciljeve  Zajednice navode: podizanje studentskog životnog standarda, zaštitu studentskih prava te vlastitog identiteta, posredovanje pri pronalasku honorarnih poslova, stipendija i smještaja.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Kardinal Puljić ugostio predsjednika 'Pleter' i iskazao potporu radu studenata

Zajednica hrvatskih studenata 'Pleter' proslavila prvi rođendan

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'