Bosna i Hercegovina     | 28.02.2020. 13:23 |

Šarović: Svaki kandidat SDS-a za gradonačelnika da se distancira od Dodika

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 28.februara (FENA) - Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović isključio je mogućnost koalicije sa strankom Miloarda Dodika, Savezom nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) te istakao da je to jasna poruka svim SDS-ovcima.

-Vlast i koaliciju na lokalnom nivou treba da gradimo s partnerima, a ne sa strankom koja otvoreno želi da uništi SDS, što je predsjednik SNSD-a u više navrata ponovio - kazao je Šarović.

Naglasio je da SDS treba da smijeni SNSD sa vlasti, a ne da sa njima pravi bilo kakvu koaliciju.

-To je jasna poruka svim SDS-ovcima, nema koalicije s Miloradom Dodikom i njegovim SNSD-om. Svaki SDS-ovac mora da se distancira od ovakve politike koju vode SNSD-e i Dodik koji bruka i Republiku Srpsku i naš narod - kazao je Šarović, saopćeno je iz SDS-a

Govoreći o izborima u Bijeljini, Šarović je ponovio da će SDS imati kandidata za gradonačelnika a on mora da bude SDS 100 posto.

-Svaki kandidat za gradonačelnika mora jasno da se distancira od politike Dodika. Taj otklon mora da bude jasan i snažan, ukoliko želi da bude kandidat za gradonačelnika. Ko je za politiku SDS-a sa nama je, ko nije i misli da treba veličati politiku Milorada Dodika taj nije s nama i ne može da predstavlja SDS bilo gdje. Mi u Bijeljini idemo kao i dosad pobjednički i da se suprotstavimo politici koju predstavlja Dodik - kazao je Šarović. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Najveći svjetski izbori počeli u Indiji

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana