Bosna i Hercegovina     | 28.02.2020. 11:04 |

Fahrudin Skopljak novi predsjednik KO SDA TK (VIDEO)

FENA Maja Nikolić

TUZLA, 28. februara (FENA) - Fahrudin Skopljak izabran je za novog predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Tuzlanskog kantona.

- Vrijeme je da napravimo jedan novi korak s novom ekipom. Vjerujem da ćemo otvoriti mnogo procesa te da ćemo uspostaviti bolju saradnu s općinskim i gradskim odborima. Kantonalni odbor SDA TK će učiniti sve da dobijemo što veći broj načelnika Općina u Tuzlanskom kantonu - rekao je za Fenu Skopljak.

On je kazao da će prije svega razgovarati o problemima koji se tiču Tuzlanskog kantona, kao što su situcije u oblasti obrazovanja i zdravstva, unutrašnjih poslova, putne infrastrukture te elektroenergetike.

-Prije svega ću se zalagati za elektroenergetsku deblokadu i putnu deblokadu. Pokrenut ćemo pitanje rudnika i vjerujem da ćemo sa centralom u Sarajevu uspostaviti korektini odnos nego je to dosad bio prema TK i kad je u pitanju Zakon o pripadnosti javnih prihoda i putna deblokada - rekao je Skopljak.

Istaknuo je da će njegov prvi korak biti susret s predsjednicima općinskih organizacija.

- S ljudima na terenu ćemo pričati. Šta je to gdje Kantonalni odbor može pomoći u pripremi za predstojeće lokalne izbore. Odmah ćemo početi razgovarati o problemima koji su gorući ovdje.  Moramo znati da mi u Tuzlanskom kantonu imamo urušen obrazovni i zdravstveni sistem - istaknuo je Skopljak.

Na kraju je Skopljak istaknuo da pred ljudima koji su na čelu SDA stoje i velike odgovornosti.

- Važno je naglasiti da ćemo prema važnim društvenim pitanjima zauzeti stavove i postavljati određena pitanja. Mi možemo odgovoriti svim izazovima koji su pred nama i mi ćemo mnogo pažnje posvetiti Podrinju. To je jedna sredina koja je veoma podijeljena. Pred nama su stalne težnje za odvajanjem, ali mi moramo pomoći ljudima koji su se vratili Podrinju – poručio je Skopljak.

Najavio je da se svoj rad usmjeriti razvoju povratničkih zajednica.

Pogledajte http://fena.ba/video/4072/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1gcYDVtMq295ArkVyXxwe_RocKbhJDu1H?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom