Bosna i Hercegovina     | 27.02.2020. 15:04 |

Predstavljen program obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u Brčkom

FENA Edin Jašarević

BRČKO, 27. februara (FENA) - Organizacioni odbor za obilježavanje Dana nezavisnosti u Brčko distriktu BiH predstavio je danas u Domu kulture program obilježavanja Prvog marta u Brčkom koji ove godine zajedno organizuju Udruženje građana "Stečak" i Koordinacija boračkih udruženja Armije RBiH.

Član organizacionog odbora Safet Imamović je na pres-konferenciji izjavio da program podrazumijeva bogate i raznolike sadržaje.

Predviđeno je polaganje vijenaca na spomenike borcima Armije R BiH i borcima HVO-a u centru Brčkog, manifestacija “Brčko čuva Bosnu i Hercegovinu” Trgu mladih te svečana akademija u Domu kulture.

Također, Koordinacija boračkih udruženja Armije RBiH, koja je ove godine raspisala literarni konkurs u povodu Dana nezavisnosti o temi “Šta znači sloboda?”, dodijelit će nagrade za najuspješnije mlade autore.

 

Imamović je u ime organizacionog odbora i u ime Udruženja "Stećak", a u vezi sa problematikom postavljanja državnih zastava na gradskom trgu, izjavio "da za sve navodne prekršaje i navodna krivična djela a vezano za zastave nemaju komentar".

-Vjerujemo da institucije Distrikta poštuju ustav BiH i Statut Brčko distrikta BiH, te ne sumnjamo u njihov legitimitet – rekao je.

Čestitku povodom Dana nezavisnosti BiH, građanima Brčko distrikta BiH danas su uputili zamjenik gradonačelnika Anto Domić i glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić.

-Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, građanima Brčko distrikta BiH koji ovaj dan doživljavaju kao praznik, upućujemo iskrene čestitke sa željom da zajedničkim radom i zalaganjem, svi zajedno, doprinesemo razvoju i napretku Brčko distrikta BiH i cijele naše suverene i nezavisne Bosne i Hercegovine. Prije 28 godina građani Bosne i Hercegovine su svojim glasom jedinstveno potvrdili želju za suverenu i nezavisnu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Zbog toga ovaj datum, kao zvanični praznik Bosne i Hercegovine, u skladu sa                        ustavno-pravnim položajem Brčko distrikta BiH, obilježimo zajedno u Brčko distriktu BiH, kao ponosni građani Bosne i Hercegovine - navodi se u čestitki.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Konjic obilježio Dan nezavisnosti BiH

U Goraždu održana svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH

U MC Srebrenica obilježen Dan nezavisnosti BiH - Podsjećanje na važnost zajedništva

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo