Bosna i Hercegovina     | 27.02.2020. 14:22 |

Vlada RS - Koordinaciono tijelo prati aktivnosti vezane za pojavu koronavirusa

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 27. februara (FENA) - Vlada Republike Srpske (RS) imenovala je danas Koordinaciono tijelo za planiranje, provođenje i praćenje aktivnosti vezanih za pojavu „COVID-19“, bolesti koju izaziva koronavirus „SARS-CoV-2“.

Zadaci Koordinacionog tijela su sve aktivnosti u vezi za pojavu „COVID-19“, bolesti koju izaziva koronavirus „SARS-CoV-2“, kao i praćenje provođenja i ažuriranje Akcionog plana za postupanje u slučaju pojave rizika/sumnje za širenje novog koronavirusa 2019-nCoV u RS, te razmjena podataka između humanog i veterinarskog sektora, saopćeno je nakon sjednice entitetske vlade.

Razmatran je i Plan poslovanja Aerodroma RS a.d. Banja Luka za period 2020-2022. godina.

Prioritetne aktivnosti predviđene u Planu poslovanja odnose se na finansijsku konsolidaciju s ciljem povećanja prihoda i pozitivnog poslovanja, održavanje statusa međunarodnog aerodroma i sertifikata za aerodrom za javnu upotrebu, povećanje obima i kvaliteta usluga, povećanje obima saobraćaja, te nastavak investicionih aktivnosti.

Planom investicija obuhvaćene su aktivnosti na završetku izgradnje i opremanja kargo objekta površine 900 m2, proširenju odlaznog i dolaznog gejta, rasvjeti ispred putničkog terminala i parkinga, sanaciji rešetaka ispred tehničkog objekta, sanaciji oštećenja naplatformi i manevarskim površinama, te nabavka aerodromske opreme neophodne za nesmetano funkcionisanje aerodroma.

Entitetska vlada je donijela Odluku o prihvatanju zaduženja RS prema Evropskoj investicionoj banci za Projekat mjere zaštite od poplava u RS, u iznosu od 19.000.000 eura.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'