Bosna i Hercegovina     | 27.02.2020. 14:53 |

USK: Povratnici iz Italije, Irana i Južne Koreje da se jave Zavodu za zdravstvo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike Unsko-sanskog kantona pozvalo je sve bosanskohercegovačke i strane državljane koji imaju stalni ili privremeni boravak u FBiH, a koji su se unazad sedam dana vratili u BiH iz Italije, Južne Koreje i Irana da se putem telefona, bez obzira da li imaju simptome bolesti ili ne, jave svom nadležnom kantonalnom zavodu za javno zdravstvo radi savjetovanja o daljnjem postupanju, te da ostanu u kućnoj samoizolaciji.

U slučaju pojave simptoma respiratorne bolesti (povišena temperatura, kašalj, otežano disanje) trebaju telefonom odmah obavijestiti kantonalni zavod za javno zdravstvo ili hitnu pomoć.

Krizni štab Kantonalnog ministarstva zdravstva USK u cilju sigurnosti učenika i nastavnika preporučuje otkazivanje ekskurzija i organiziranih školskih putovanja u Italiju.

Također, svim građanima se preporučuje izbjegavanje putovanja u Kinu, Italiju, Južnu Koreju i Iran, saopćeno je iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike Unsko-sanskog kantona.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

USK putem Ureda za borbu protiv korupcije uskoro počinje provjeru imovine političara

Komšić u Bihaću razgovarao sa premijerom Unsko-sanskog kantona

Nikšić danas u obilasku poplavljenih područja u Unsko-sanskom kantonu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta