Bosna i Hercegovina     | 27.02.2020. 14:11 |

Zaključci Kriznog štaba grada Tuzle vezani za koronavirus

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Krizni štab Grada Tuzle jučer je zaključio da su sve osobe sa stalnim ili privremenim boravkom na području Tuzle, a koje dolaze iz zemalja gdje su zabilježeni slučajevi koronavirusa, dužne u roku 24 sata nakon povratka u Tuzlu javiti se putem telefona Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja u Tuzli.

Te osobe dužne su javiti se na broj 035/368-428 i dati podatke o boravku u tim zemljama i svom trenutnom zdravstvenom stanju.

Ukoliko se navedene osobe vrate u Tuzlu u dane vikenda i za vrijeme trajanja praznika, dužne su da se u roku od 24 sata nakon povratka jave putem telefona Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli na broj 124 i daju podatke o svom boravku u tim zemljama i svom trenutnom zdravstvenom stanju.

Od nadležnih državnih organa i organa Federacije BiH zatraženo je da poduzmu sve mjere, radnje i aktivnosti radi zbrinjavanja migranata sa područja grada Tuzle u namjenske objekte, izvan Tuzle a na području Federacije, i da im bude osiguran adekvatan zdravstveni nadzor kako bi se spriječio eventualni nastanak i širenje svih zaraznih bolesti pa tako i koronavirusa, saopćeno je iz Kriznog štaba Grada Tuzle.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Otvoren kružni tok 'Crveni 7' u Tuzli

Bajaga i Instruktori uveli Tuzlake u Novu godinu

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti