Servisne informacije

U drugoj polovini dana djelimično smanjenje oblačnosti

Saopćenje

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Naoblačenje sa zapada sutra će usloviti u nizinama većinom kišu ili susnježicu, a u višim područjima snijeg. Padavine su prijepodne. U drugoj polovini dana većinom djelomično smanjenje oblačnosti, na jugu razvedravanje.

Sutra vjetrovito. U jutarnjim satima je jugo koje će prije podne promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 0 i 4, a na jugu do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 12 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva se prognozira susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 1, a najviša dnevna temperatura zraka oko 6 stepeni.

Danas je prijepodne bilo pretežno oblačno sa snijegom ili susnježicom u većem dijelu BiH. Na jugu je padala kiša. U drugoj polovini dana oblačnost se postepeno smanjivala.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -10, Ivan-sedlo 0, Sarajevo 3, Livno 4, Bugojno i Tuzla 5, Jajce 6, Drvar, Gradačac i Zenica 7, Bijeljina, Doboj i Široki Brijeg 8, Banja Luka, Grude i Trebinje 9, Bihać, Mostar, Prijedor, Sanski Most i Stolac 10 i Neum 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M.L.