Servisne informacije     | 27.02.2020. 13:42 |

Na snazi su zimski uslovi za vožnju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Na snazi su zimski uslovi za vožnju, pa se apeluje na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Prije polaska na put informišite se o trenutnom stanju na putevima. Ugaženog snijega na kolovozu ima na putevima u višim predjelima, dok je u nižim predjelima kolovoz pretežno mokar.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 07.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16.00 sati na toj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Tokom dana, zbog aktuelnih radova, sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (Potoci), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza, od danas obustavljen je saobraćaj na graničnom prijelazu Deleuša-Vraćenovići i preusmjeren na druge granične prelaze.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'