Bosna i Hercegovina     | 27.02.2020. 13:45 |

Nastavljena peta redovna sjednica Doma naroda PFBiH

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Nastavljena je peta redovna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koja je prekinuta 13. februara nakon rasprave o Prijedlogu zakona o obrtu i srodnim djelatnostima Federacije BiH. Danas bi delegati trebalo da glasaju o tom aktu.

Prethodno su 13. februara odobrili Odluku o formiranju radnih tijela Doma, kao i prijedloge zaključaka koji proizilaze iz više presuda Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine odnosno Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Također su prihvaćeni Prijedlog zakona o visini stope zatezne kamate i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit.

U preostalom dnevnom redu za danas su Nacrt zakona o elektronskom potpisu, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima te Nacrt zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca.

Među ostalim tačkama dnevnog reda, delegati treba da razmotre i Nacrt zakona o podršci porodicama s djecom u FBiH, kao i izvještaje o poslovanju javnih preduzeća BH Gas za 2017. i 2018. godinu i Ceste Federacije BiH za 2018.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Oprečne izjave delegata o toku i ishodu prekinute sjednice Doma naroda PSBiH (VIDEO)

Prekinuta sjednica Doma naroda PSBiH, Klub Bošnjaka protiv Prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH

Zbog prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH delegati iz Kluba Bošnjaka napustili sjednicu Doma naroda

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'