Stranačke aktivnosti     | 27.02.2020. 11:38 |

Priopćenje za javnost KO SDA HNK

FENA Saopćenje

Mostar; 27.02.2020.g.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Edis Macić magistar ekonomskih nauka iz Konjica izabran je za predsjednika Asocijacije mladih SDA HNK na Izbornoj skupštini koja je održana u Centru za kulturu Mostar.

U svečanoj atmosferi, na skupštini kojoj je prisustvovao 48 od ukupno 51 delegata iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, za potpredsjednike su izabrani Samra Grcić iz Prozora i Đani Pajić iz Mostara.

U svom je obraćanju stranačkim kolegicama i kolegama, novi predsjednik Asocijacije mladih, koji je već niz godina aktivan u stranačkim tijelima SDA istakao je značaj i prepoznatljivost koju je do sada imala Asocijacija mladih u HNK, kao i da je okupljala veli broj članova. „Moramo dodatno pojačati svoj rad, osnažiti Općinske organizacije mladih u cijelom kantonu, kako bih idejama i potencijalom bili pokretač pozitivnih procesa u našem društvu. Pozivam Vas da zajedno budemo neupitna snaga SDA i našeg naroda, a to se može samo izvrsnošću u mišljenju i djelu. Moje obećanje je da ću kao novoizabrani predsjednik učiniti sve da Vaše povjerenje opravdam“, kazao je Macić.

Izvršni odbor Asocijacije mladih SDA HNK za mandatni period 2019 – 2023 činiti će: Harun Kurtović, Senid Herić, Emir Muratović, Nedim Hajdarović, Dženis Veledar, Ibro Plecić, Zulfo Kuko, Amar Pajo, Mirza Čamo, Edin Čusto, Azer Sultanić, Senaid Džajić, Kenan Biserović, Salko Baljić, Elmir Heljić.

Članovi Skupštine jednoglasno su donijeli Odluku da se kao prijedlog za predsjednika Asocijacije mladih SDA BiH ispred KO AM SDA HNK delegira Haris Šabanović, aktuelni član Predsjedništva Asocijacije mladih SDA BiH, a za potpredsjednika Asocijacije mladih SDA BiH Mersudin Hadžić iz Jajca.

Proces izbora predvodio je predsjednik Izborne komisije Ibrica Čevra, član komisije Bekir Isaković, verifikaciona komisija: Mirza Čamo, Zedina Šero, Adnan Zele, zapisničar je bio Amar Pajo i ovjerivači zapisnika Ajdin Pirija i Samir Veledar
Izbornoj skupštini Asocijacije mladih kao gosti prisustvovali su Šerif Špago, član Glavnog odbora SDA BiH i predsjedavajući Skupštine HNK koji se prisutnima obratio, Almir Ačkar, sekretar Kantonalnog odbora SDA HNK, Emir Tipura, potpredsjednik Gradskog odbora SDA Mostar i Adil Šuta, predsjednik Odbora Graskog područja Stari grad Mostar.

PRESS SLUŽBA

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

SDA

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana