Bosna i Hercegovina     | 26.02.2020. 16:07 |

Mahmutbegović: Muhamed Filipović ostavio dubok trag u historiji BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je telegram saučešća, povodom smrti akademika Muhameda Filipovića, njegovoj porodici i Akademiji nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

- Akademik Muhamed Filipović je jedan od najznačajnijih intelektualaca koje je iznjedrila Bosna i Hercegovina. Tokom decenija akademske, političke i diplomatske karijere, profesor Filipović bio je i ostao istinski promotor vrijednosti Bosne i Hercegovine, njezine kulture, jezika, tradicije, uvijek štiteći interese države i svih njezinih građana. Kao takav, ostavio je dubok trag u historiji Bosne i Hercegovine, te zaslužio veliko poštovanje građana ove zemlje.

Pogođeni tugom, izražavamo duboko saučešće zbog ovog velikog gubitka. Vjerujemo da će se njegovo veoma plodno djelo tek istraživati i valorizirati u godinama koje dolaze, ali smo uvjereni da će Bosna i Hercegovina vječno pamtiti ime Muhameda Filipovića - kaže se u telegramu saučešće Mahmutbegović, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bećirović: Svojim djelima i angažmanom Sidran je zadužio nas i buduće generacije

Bećirović: Profesor Esad Zgodić dao je neprocjenjiv doprinos nauci

Bećirović: Alispahić ostavio dubok trag u bh. književnosti i pozorišnoj umjetnosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu