Svijet     | 26.02.2020. 15:54 |

Njemačka - Incident na karnevalu nije politički motivisan

FENA Internet

FRANKFURT, 26. februara (FENA) - Njemačke vlasti su u procesu isključivanja mogućnosti da je čovjek koji se automobilom zabio u karnevalsku paradu pri čemu je povrijeđeno oko 60 ljudi, među kojima su bila i djeca, bio politički ili ideološki motivisan, izvijestio je u srijedu njemački list Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Glasnogovornik tužilaštva rekao je da još uvijek istražuju sve mogućnosti.

Oko 60 ljudi je povrijeđeno u ponedjeljak nakon što se automobil zabio u karnevalsku paradu u zapadnom njemačkom gradu Volkmarsen.

Lokalni mediji citirali su svjedoke koji kažu da je vozač ciljao djecu i da se "punim gasom" zabio u okupljene na tradicionalnoj paradi uoči kršćanskog praznika Velikog posta.

Policija je otkazala sve karnevalske parade u njemačkoj državi Hesse, gdje se Volkmarsen nalazi, kao mjeru predostrožnosti, ali navodi da nisu upoznati s bilo kojim drugim prijetnjama po sigurnost građana u ostalim dijelovima Njemačke.

Do incidenta je došlo manje od sedmicu dana nakon što je napadač, u jednom od najgorih rasističkih napada u Njemačkoj od Drugog svjetskog rata, ubio devet osoba, a zatim svoju majku i sebe.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Avioni više neće prevoziti poštu unutar Njemačke

Nekoliko osoba poginulo u sudaru autobusa u blizini Leipziga

Baerbock: Humanitarne organizacije moraju biti u prilici da nesmetano dostavljaju pomoć u Gazu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!